Köttbullar från Algeriet

  • 400 g lammfärs
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk jordnötsolja
  • 1 krm stött saffran
  • 1 krm malen muskot
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  1. Lös saffranen i mjölken. 
  2. Lägg brödet i en bunke och häll över mjölken, låt det stå i 10 minuter. 
  3. Skala och finhacka löken. 
  4. Blanda färsen med brödet, lök, salt, persilja, olja, muskot och ingefära. 
  5. Rör till en smidig färs.
  6. Forma små köttbullar av färsen. 
  7. Häll ut mjölet på ett fat och vispa ägget på ett annat fat. 
  8. Rulla köttbullarna först i mjölet och sedan i ägget. 
  9. Stek.