Cornbread (majsbröd)

Cornbread (majsbröd)

6 portioner

  • 125 g smör + lite till formen
  • 
1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 
2,5 dl lättfil
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl majsmjöl
  • 1 tsk salt
  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj en ugnssäker form (ca 20 x 20 cm, för 6 port).
  3. Smält smöret och blanda i sockret.
  4. Vispa ihop äggen med smörblandningen.
  5. Blanda filmjölken med bakpulvret. Vispa ner detta i ägg- och smörblandningen.
  6. Rör till sist ner vetemjöl, majsmjöl och salt. Rör till en jämn smet.
  7. Bre ut i den smorda formen och tillaga i ugnen 30-40 minuter.
  8. Skär brödet i rutor strax före servering.