- 600 g lammkött utan ben, tex grytbitar eller stek
- 2 stora gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 2 msk korianderfrön
- 2 tsk malen kardemumma
- 3 tsk harissa
- smör
- 1-2 tsk salt
- 250 g torkade aprikoser
- 1 dl russin
- 8-9 dl lamm- eller kalvbuljong
- 3 msk tomatpuré
- svartpeppar
- färsk persilja
- Skär köttet i mindre bitar.
- Hacka lök och vitlök grovt.
- Mortla korianderfrön.
- Hetta upp smör i en stor kastrull tillsammans med koriander, kardemumma och harissa. Tillsätt vitlök och lök och fräs tills det mjuknat.
- Tillsätt salt, aprikoser, russin, buljong och tomatpuré.
- Koka upp, skumma av och låt sjud tills köttet är mört, ca 1 timme.
- Krydda med mycket svartpeppar och toppa med persilja.
Leave a Reply