Ingredienser
- Ca 600 gram blomkål
- 2 msk olivolja
- Flingsalt
- 1 msk smör
- 2 purjolökar
- 2 vitlöksklyfor
- 1 liter buljong
- 500 ml grädde
- knaperstekt bacon
- tryffelolja
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader
- Placera blomkålsbitar på en plåt, häll på olivolja och mycket flingsalt
- Rosta tills klart, ca 30 minuter
- Ta ut blomkålen och ställ åt sidan
- Smält smöret i en stor kastrull och “stek” prujon tills mjuk
- Tillsätt krossad vitlök, blomkålen, buljong och grädde
- Låt sjuda/koka (simmer) i 10 minuter. Ta bort hälften av blomkålen och mixa resten i kastrullen
- Bryt blomkålen till lagom stora biter och häll tillbaka i soppan
- Salta, peppra, servera med knaperstekt bacon och tryffelolja
Leave a Reply