Rostad blomkålssoppa

Ingredienser

  • Ca 600 gram blomkål
  • 2 msk olivolja
  • Flingsalt
  • 1 msk smör
  • 2 purjolökar
  • 2 vitlöksklyfor
  • 1 liter buljong
  • 500 ml grädde
  • knaperstekt bacon
  • tryffelolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader
  2. Placera blomkålsbitar på en plåt, häll på olivolja och mycket flingsalt
  3. Rosta tills klart, ca 30 minuter
  4. Ta ut blomkålen och ställ åt sidan
  5. Smält smöret i en stor kastrull och “stek” prujon tills mjuk
  6. Tillsätt krossad vitlök, blomkålen, buljong och grädde
  7. Låt sjuda/koka (simmer) i 10 minuter. Ta bort hälften av blomkålen och mixa resten i kastrullen
  8. Bryt blomkålen till lagom stora biter och häll tillbaka i soppan
  9. Salta, peppra, servera med knaperstekt bacon och tryffelolja

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *