Ingredienser
- En klyfta citron
- En liten bit parmesan
- 5 champinjoner
- 5 jordärtskocka
- 1 klyfta vitlök
- 1 schalottenlök
- En kvist rosmarin
- 1,5 dl matlagningsgrädde
- Soja
- 1 buljongtärning
- Svampfond
- Honung
- Dijonsenap
- Vatten
Gör så här
- Skala jordärtskockan
- Skiva ingredienserna parmesan, jordörtskocka, rosmarin, vitlök, svamp, schalottenlök.
- Stek i smör i en kastrull till allt har mjuknat.
- Häll på ca sex dl vatten + en buljongtärning.
- Koka upp och låt allt puttra ihop i tio minuter.
- Addera 1,5 dl matlagningsgrädde, en skvätt soja, lite svampfond, en klick honung, en klick dijonsenap, saft från en citronklyfta.
- Sjud i några minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Servera med lite tryffelolja, chiliflakes och parmesan på topppen, eller något annat som blir fint.
Leave a Reply