Schweinshaxe

Schweinshaxe

  • 1 kg fläsklägg
  • peppar, salt
  • paprikapulver
  • 20 g smör
  • 1 gul lök, klyftor
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk enbär
  • ½ tsk nejlikor
  • 1 tsk senapskorn
  • 1,25 dl vatten
  • 1,25 dl öl
  1. Spola av fläsklägget och torka det med lite hushållpapper.
  2. Skär in svålen. Krydda med salt, peppar och paprika.
  3. Smält smöret i en stor stekpanna. Bryn fläsklägget runtom i 10 min.
  4. Flytta över till en ugnsäker from, med sky och allt. Lägg i löken, lagerbladet, enbären, nejlikorna och senapskornen. Tillsätt 1,25 dl kokande vatten. Ställ in i 200 grader varm ugn.
  5. Baka i ca en timme. Pensla ibland med öl och vänd ibland lite på fläsklägget. Ev. behövs det mera vatten. Öl-vatten-skyn kan man göra sås av om man vill.

Servera gärna med surkål.