- 4dl Bakerix
- 4st stora ägg
- 0,75 dl Sötrix/Sukrin
- 1 tsk mald kardemumma
- 1/2 tsk äkta vaniljpulver
- Smör
- Kanel
- Strö sötrix/Sukrin
- Blanda Sötrix, kardemumma och vaniljpulver med Bakerix i en bunke
- Vispa äggen riktigt pösiga i ca 3 minuter med en elvisp
- Byt till degkrokar på vispen och vispa i 4dl mjölblandning, smeten ska bli ganska lös som en gröt
- Täck smeten med plastfolie och låt den vila i 20-30 minuter
- Lägg degen direkt på ett bakplåtspapper, tryck ut den lite med händerna, täck sedan hela degen med plastfolie, kavla utanpå plasten tills degen täcker bakplåtspappret, drag försiktigt bort plasten
- Smöra degen, pudra med kanel och Strö-sötrix/Sukrin
- Rulla försiktigt ihop degen till en rulle, tag hjälp av bakplåtspappret när du rullar
- Skär ut bullar och lägg dem i bullformar, pensla med uppvispat ägg
- Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter
Leave a Reply