- 250 g laxfilé
- 0,5 tsk salt
- 1/4 tsk kajennpeppar
- 1 röd lökar
- 1 gul lökar
- 2 tomater
- 1 aburegine
- 1 dl fiskbuljong
- 1,5 msk matolja
- 5 hela oliver
- 0,5 apelsin
- Kokosflingor att strö över
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala lökarna och skär dem och tomaterna i klyftor.
- Skala auberginerna och halvera dem. Ta bort strängen av kärnor med hjälp av en tesked och skär frukterna i skivor.
- Salta och strö kajennpeppar på fiskfiléerna. Skär dem i bitar. Blanda fisken med lök, tomat och aubergine i en ugnssäker form. Häll över buljongen och oljan. Täck med lock eller aluminiumfolie och ställ på nedersta falsen i ugnen 20–25 minuter.
- Skär av ändarna på apelsinen. Skala den med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär ut hinnfria klyftor ur apelsinen med den vassa kniven. Tärna dem. Lägg på oliverna och apelsintärningarna de sista 5 minuterna av stektiden. Servera med kokosflingor att strö över.
Leave a Reply