Fröfrallor

Tidsåtgång

  • Totalt: 1 h, 55 min
  • Jäsning: 1 h, 20 min
  • Gräddning: 15 min

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 500 g vatten, 37-gradigt
  • 12,5 g salt
  • 136 g sesamfrö
  • 180 g vetemjöl
  • 360-420 g rågsikt

Garnering

  • 1 ägg
  • Frön

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet
  2. Tillsätt salt, frön, vetemjöl och sist rågsikt, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda några minuter.
  3. Låt degen jäsa under plastfolie i 50 min.
  4. Forma degen till frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Pensla frallorna med uppvispat ägg. Strö över rikligt med frön och tryck till fröna lite lätt så de fastnar i ägget.
  6. Låt frallorna jäsa under en bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *