Tidsåtgång
- Totalt: 1 h, 55 min
- Jäsning: 1 h, 20 min
- Gräddning: 15 min
Du behöver
- 25 g jäst
- 500 g vatten, 37-gradigt
- 12,5 g salt
- 136 g sesamfrö
- 180 g vetemjöl
- 360-420 g rågsikt
Garnering
- 1 ägg
- Frön
Gör så här
- Lös upp jästen i vattnet
- Tillsätt salt, frön, vetemjöl och sist rågsikt, lite i taget. Blanda ihop till en smidig deg och knåda några minuter.
- Låt degen jäsa under plastfolie i 50 min.
- Forma degen till frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Pensla frallorna med uppvispat ägg. Strö över rikligt med frön och tryck till fröna lite lätt så de fastnar i ägget.
- Låt frallorna jäsa under en bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
- Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten.
Leave a Reply