Hamburgerbröd

Tidsåtgång

  • Totalt: 1 h, 35 min
  • Jäsning: 1 h, 10 min
  • Gräddning: 10 min

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 25 g smör
  • 250 g mjölk
  • 3 g salt
  • 2 g strösocker
  • 330 g vetemjöl
  • 1 ägg
  • Sesamfrön

Gör så här

  1. Tillverka en degvätska av smält smöt och mjölk, 37 grader, och rör ut jästen i.
  2. Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl.
  3. Arbeta degen 10 minuter i maskin.
  4. Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
  5. Knåda degen lätt med resten av mjölet. Gör bröd (receptet är för 6 st) och ägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck till lätt så de plattas till lite.
  6. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
  7. Sätt ugnen på 225°C.
  8. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfröna.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg. Låt svalna på galler innan de delas.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *