Tidsåtgång
- Totalt: 1 h, 35 min
- Jäsning: 1 h, 10 min
- Gräddning: 10 min
Du behöver
- 25 g jäst
- 25 g smör
- 250 g mjölk
- 3 g salt
- 2 g strösocker
- 330 g vetemjöl
- 1 ägg
- Sesamfrön
Gör så här
- Tillverka en degvätska av smält smöt och mjölk, 37 grader, och rör ut jästen i.
- Tillsätt salt, socker och nästan allt mjöl.
- Arbeta degen 10 minuter i maskin.
- Låt jäsa 40 minuter under bakduk.
- Knåda degen lätt med resten av mjölet. Gör bröd (receptet är för 6 st) och ägg på en bakpappersklädd plåt. Tryck till lätt så de plattas till lite.
- Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfröna.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills bröden får fin färg. Låt svalna på galler innan de delas.
Leave a Reply