Du behöver
- 175 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 3 dl gräddfil
- 2 msk hjortronlikör
- Ströbröd
Fyllning + topping
- 1 dl strösocker
- 1 msk kanel
Gör såhär
- Sätt på ugnen, 175 grader
- Rör smör och socker pösigt
- Tillsätt ägg
- Rör ned de torra ingredienserna omväxlande med gräddfil
- Tillsätt hjortronlikör
- Smörj och broa en kakform med avtagbar kant
- Häll i hälften av smeten i formen
- Blanda fyllning/topping och strö hälften över smeten i kakformen
- Häll i resten av smeten
- Strö resten av fyllningen/toppingen på kakan
- Grädda i ca 60 minuter
Servera gärna med hjortron och grädde/punchgrädde
Leave a Reply