Härjedalskaka

Du behöver

  • 175 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk hjortronlikör
  • Ströbröd

Fyllning + topping

  • 1 dl strösocker
  • 1 msk kanel

Gör såhär

  1. Sätt på ugnen, 175 grader
  2. Rör smör och socker pösigt
  3. Tillsätt ägg
  4. Rör ned de torra ingredienserna omväxlande med gräddfil
  5. Tillsätt hjortronlikör
  6. Smörj och broa en kakform med avtagbar kant
  7. Häll i hälften av smeten i formen
  8. Blanda fyllning/topping och strö hälften över smeten i kakformen
  9. Häll i resten av smeten
  10. Strö resten av fyllningen/toppingen på kakan
  11. Grädda i ca 60 minuter

Servera gärna med hjortron och grädde/punchgrädde


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *