- 6 paprikor, halverade
- 2 gula lökar, finhackade
- 3 vitlöksklyftor, krossade
- 2 tsk olja
- 1 röd chili, finhackad
- 400 g krossade tomater
- 1 l grönsaksbuljong
- 2 msk worecestershiresås
- 2 krm tabasco
- Salt
- Peppar
- Basilika till garnering
- Sätt ugnsgrillen på 250 grader
- Lägg paprikorna på en plåt med skalsidan upp
- Grilla 5-10 minuter, tills skalen svartnat och fått bubblor
- Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna
- Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull i ca 5 minuter
- Skala och grovhacka paprikorna
- Blanda ned dem i lökröran tillsammans med allt utom basilikan
- Koka upp och låt sjuda i 10 minuter
- Mixa soppan slät i en maskin, häll tillbaka i kastrullen. Värm försiktigt
- Servera med basilika
Leave a Reply