Jordärtskocksoppa

Ingredienser

  • En klyfta citron
  • En liten bit parmesan
  • 5 champinjoner
  • 5 jordärtskocka
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 schalottenlök
  • En kvist rosmarin
  • 1,5 dl matlagningsgrädde
  • Soja
  • 1 buljongtärning
  • Svampfond
  • Honung
  • Dijonsenap
  • Vatten

Gör så här

  1. Skala jordärtskockan
  2. Skiva ingredienserna parmesan, jordörtskocka, rosmarin, vitlök, svamp, schalottenlök.
  3. Stek i smör i en kastrull till allt har mjuknat.
  4. Häll på ca sex dl vatten + en buljongtärning.
  5. Koka upp och låt allt puttra ihop i tio minuter.
  6. Addera 1,5 dl matlagningsgrädde, en skvätt soja, lite svampfond, en klick honung, en klick dijonsenap, saft från en citronklyfta.
  7. Sjud i några minuter.
  8. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite tryffelolja, chiliflakes och parmesan på topppen, eller något annat som blir fint.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *