Ingredienser
- 50 g jäst
- 6 dl ljummet vatten, 37 grader
- 12,5 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
Gör så här
- Blanda jästen med lite av vattnet så att den löser sig, tillsätt resten av vattnet.
- Tillsätt mjölet och saltet och rör ihop den lösa degen snabbt i en degblandare eller med en träslev.
- Låt degen jäsa i bunken under en handduk i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Häll försiktigt ut degen på ett mjölat bord, strö även mjöl på ovansidan av brödet.
- Forma bröd
- Lägg försiktigt över bröden på två smorda plåtar.
- Låt dem jäsa i ca 10 minuter.
- Ställ in plåtarna i ugnen, spraya in lite vatten.
- Baka bröden i 5 minuter på 250 grader, sänk sedan temperaturen till 200 grader och grädda i ytterligare 4–5 minuter. (Gräddningstiden är satt efter små kuvertbröd, och kan behöva justeras beroende på storlek).
Leave a Reply