Lchf-kanelbullar

  • 4dl Bakerix
  • 4st stora ägg
  • 0,75 dl Sötrix/Sukrin
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 1/2 tsk äkta vaniljpulver
  • Smör
  • Kanel
  • Strö sötrix/Sukrin
  1. Blanda Sötrix, kardemumma och vaniljpulver med Bakerix i en bunke
  2. Vispa äggen riktigt pösiga i ca 3 minuter med en elvisp
  3. Byt till degkrokar på vispen och vispa i 4dl mjölblandning, smeten ska bli ganska lös som en gröt
  4. Täck smeten med plastfolie och låt den vila i 20-30 minuter
  5. Lägg degen direkt på ett bakplåtspapper, tryck ut den lite med händerna, täck sedan hela degen med plastfolie, kavla utanpå plasten tills degen täcker bakplåtspappret, drag försiktigt bort plasten
  6. Smöra degen, pudra med kanel och Strö-sötrix/Sukrin
  7. Rulla försiktigt ihop degen till en rulle, tag hjälp av bakplåtspappret när du rullar
  8. Skär ut bullar och lägg dem i bullformar, pensla med uppvispat ägg
  9. Grädda nederst i ugnen på 175 grader i ca 17 minuter

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *