- 2 dl majsmjöl
- 1/2 dl solrosfrö
- 1/2 dl linfrö
- 1/2 dl sesamfrö
- 2 tsk salt
- 1/2 dl olja
- 2 dl vatten
- Sätt ugnen på 150 grader
- Blanda alla torra ingredienser i en skål
- Koka upp vattnet och oljan
- Slå det kokheta oljevattnet över de torra ingredienserna i bunken
- Rör ihop, se till att det inte finns några torra “mjölklumpar”, utan att allt är välblandat
- Smörj en plåt eller täck den med bakplåtspapper
- Platta ut degen på plåten, absolut inte tjockare än 1/2 cm, hellre tunnare
- Skåra degen med en oljesmord kniv eller stekspade så att det går lättare att bryta brödet
- Grädda i 1 timme
- Öppna ugnsluckan lite och stäng av värmen och låt plåten stå kvar medan ugnen svalnar
- Låt bitarna kallna på galler
Leave a Reply