Bullar
- 1 msk smör
- 25 g jäst
- 1/2 dl mjölk
- 4 msk kesella
- 1 krm salt
- 1 tsk florsocker
- 1/2 tsk stött kardemumma
- 2 msk socker
- 3 1/2-4 dl vetemjöl
- 1/2 uppvispat ägg till pensling
Fyllning
- 1 1/4 lättmjölk
- 2 msk mandelmassa
- 1 1/2 dl grädde
- Smält smöret tillsätt mjölken och värm till 37 grader
- Rör ut jästen i mjölken i en bunke
- Tillsätt kesella, salt, kardemumma, socker och det mesta av vetemjölet
- Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig
- Jäs ca 15 min
- Sätt ugnen på 250 grader
- Baka ut degen till 16 runda, släta bullar
- Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i 30 min
- Pensla med ägget och grädda mitt i ugnen i 5-7 min
- Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk
- Skär ett litet lock på varje bulle
- Gröp ur en del av inkråmet och blanda det med riven madelmassa och mjölk
- Fyll bullarna med blandningen
- Vispa grädden och klicka på bullarna
- Lägg på locket och sikta över florsocker
Leave a Reply