Minisemlor

Bullar
  • 1 msk smör
  • 25 g jäst
  • 1/2 dl mjölk
  • 4 msk kesella
  • 1 krm salt
  • 1 tsk florsocker
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • 2 msk socker
  • 3 1/2-4 dl vetemjöl
  • 1/2 uppvispat ägg till pensling

Fyllning

  • 1 1/4 lättmjölk
  • 2 msk mandelmassa
  • 1 1/2 dl grädde

 

  1. Smält smöret tillsätt mjölken och värm till 37 grader
  2. Rör ut jästen i mjölken i en bunke
  3. Tillsätt kesella, salt, kardemumma, socker och det mesta av vetemjölet
  4. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig
  5. Jäs ca 15 min
  6. Sätt ugnen på 250 grader
  7. Baka ut degen till 16 runda, släta bullar
  8. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i 30 min
  9. Pensla med ägget och grädda mitt i ugnen i 5-7 min
  10. Låt bullarna svalna på ett galler under bakduk
  11. Skär ett litet lock på varje bulle
  12. Gröp ur en del av inkråmet och blanda det med riven madelmassa och mjölk
  13. Fyll bullarna med blandningen
  14. Vispa grädden och klicka på bullarna
  15. Lägg på locket och sikta över florsocker

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *