Till ca 4 personer:
- 5 dl mandelmjöl
- 2 äggvitor
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- ½ tsk spiskummin
- ½ tsk chilipulver
- ½ tsk paprikapulver
- ½ tsk cayennepeppar
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Mät upp mandelmjölet i en stor bunke.
- Separera äggen och häll vitorna över mandelmjölet.
- Tillsätt saltet och de övriga kryddorna.
- Vispa med elvispen till en deg. Använd handkraft på slutet och forma degen till en boll.
- Dela degen på mitten så den räcker till två plåtar.
- Kavla ut degen, en del åt gången mellan två bakplåtspapper, tunt, tunt.
- Dra bort det översta bakplåtspappret.
- Skär med en kniv ut mönstret på tortilla chipsen så att det går lätt att dela dem när det är färdiggräddade.
- Grädda chipsen i övre delen av ugnen i 10-15 minuter (beroende på tjocklek) chipsen ska bli något gyllenbruna.
- Ta ut och bryt isär dem och låt de svalna på galler.
Leave a Reply