Ingredieser
- 300 g nötfärs
- 60 g bacon
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 blekselleristjälkar
- 2 morötter
- 3 msk tomatpuré
- 2 dl rött vin
- 450 g krossade tomater
- 2 tsk torkad oregano
- 0,5 dl färsk basilika
- 0,5 dl olivolja
- salt och svartpeppar
- ev 1 nypa strösocker
Gör så här
- Hetta upp olivolja i en stekpanna.
- Strimla bacon.
- Finhacka lök och vitlök.
- Skiva blekselleri och morötter.
- Värm en stekpanna med olivolja och fräs bacon tillsammans med lök, vitlök, blekselleri och morötter. Häll sedan över alltsammans i en kastrull.
- Stek köttfärsen på hög värme i det kvarvarande fettet i samma panna. Smula samtidigt färsen med en gaffel.
- När färsen är ordentligt brynt, rör ner den i kastrullen med grönsakerna och bacon och tillsätt först tomatpuré och sedan vinet.
- Låt alltsammans puttra i ett par minuter.
- Tillsätt de krossade tomaterna, oregano och hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.
- Koka under lock på svag värme ca 45 minuter. Späd eventuellt med lite vatten och såsen känns för torr.
- Smaka av igen med salt, peppar och eventuellt lite socker.
Leave a Reply