Du behöver:
- Renfärs
- Creme fraiche
- Svamp
- Viltfond
- Kantarellfond
- Lök eller lökpulver
- Timjan (torkad)
- Svartvinbärsgelé
- Salt
- Svartpeppar
- Olivolja och smör
- Pasta (gärna pappardelle)
Gör så här:
- Sätt på saltat pastavatten
- Stek svamp i olivolja och smör. Krydda med salt, svartpeppar, lök. Ta upp och lägg åt sidan.
- Stek renfärs. Salta, peppra och ha i timjan + lök. Låt gärna lite fond bildas i pannan.
- Lägg i pastan i vattnet.
- Sänk temp och lägg tillbaka svampen. Ha i creme fraiche och rör runt. Skrapa bort fond.
- Småputtra och ha i 2/3 viltfond och 1/3 kantarellfond. Ganska mycket. Rör om. Fortsätt puttra.
- Häll av pastavatten.
- Lägg i en sked gelé i såsen och stäng av plattan. Det ska bara bryta av smakmässigt.
- Blanda pasta + sås.
- Servera med gelé och nymalen svartpeppar.
Leave a Reply