Pasta med renfärssås

Du behöver:

  • Renfärs
  • Creme fraiche
  • Svamp
  • Viltfond
  • Kantarellfond
  • Lök eller lökpulver
  • Timjan (torkad)
  • Svartvinbärsgelé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja och smör
  • Pasta (gärna pappardelle)

Gör så här:

  1. Sätt på saltat pastavatten
  2. Stek svamp i olivolja och smör. Krydda med salt, svartpeppar, lök. Ta upp och lägg åt sidan.
  3. Stek renfärs. Salta, peppra och ha i timjan + lök. Låt gärna lite fond bildas i pannan.
  4. Lägg i pastan i vattnet.
  5. Sänk temp och lägg tillbaka svampen. Ha i creme fraiche och rör runt. Skrapa bort fond.
  6. Småputtra och ha i 2/3 viltfond och 1/3 kantarellfond. Ganska mycket. Rör om. Fortsätt puttra.
  7. Häll av pastavatten.
  8. Lägg i en sked gelé i såsen och stäng av plattan. Det ska bara bryta av smakmässigt.
  9. Blanda pasta + sås.
  10. Servera med gelé och nymalen svartpeppar.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *