- 500 g blandfärs
- 1 st ägg
- 2 st vitlöksklyftor
- 0,5 msk paprikapulver
- 1 dl vatten
- 1 kruka persilja
- Salt, efter smak
- Peppar, efter smak
- Olivolja, till stekning
- 2 st vitlöksklyftor, pressade
- 4 msk olivolja
- 2 dl vitt vin
- 1 burk tomater, hela och hackade
- 4 st pimiento, torkade hela
- Timjan, några kvistar
- Salt, efter smak
- Svartpeppar, efter smak
- En nypa strösocker
- Blanda färsens samtliga ingredienser i en bunke.
- Krydda ordentligt med salt och peppar.
- Rulla smeten till köttbullar.
- Stek i olivolja i en stekpanna tills de fått fin färg.
- Fräs tomatsåsens vitlök i olivolja i en gryta utan att det tar färg.
- Tillsätt vin
tomater, pimiento och timjan. - Låt sjuda 20 minuter.
- Smaka av med salt, peppar och lite strösocker.
- Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt koka 10 minuter.
- Lyft timjankvistarna ur grytan.
- Smaka av tomatsåsen med salt och peppar ytterligare en gång innan servering.
Leave a Reply