- 5 dl lättmjölk
- 50 g jäst
- 1 tsk salt
- 1 msk socker
- 1 ägg
- 13 dl vetemjöl
- 2 dl salsa
- 400 g nötfärs
- 4 dl ost
- 1 påse tacokrydda
- Rör ut jästen i fingervarm mjölk
- Tillsätt margarin, salt, socker och vetemjöl
- Låt jäsa övertäckt i 30 min
- Stek tacoköttfärs och låt svalna
- Dela degen i 2 delar
- Kavla ut varje del och fördela salsa, tacoköttfärs och ost
- Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 40 bitar
- Lägg varje bit på en smord form
- Sätt ugnen på 225 grader
- Låt jäsa i 15-20 min
- Pensla med uppvispat ägg och strö över pizzakrydda
- Grädda i 8-10 min
Leave a Reply