4 portioner:
- 4 färska tomater
- ½ burk krossade tomater
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 4 dl grönsaksbuljong
- ½ burk creme fraiche
- 2 msk tomatpuré
- olivolja
- ½ burk creme friache
- 150 g fetaost
- Skär tomaterna i bitar, hacka löken och vitlöken fint.
- Fräs i olivolja.
- Tillsätt de krossade tomaterna och tomatpurén. Fräs i ytterligare 5-10 minuter.
- Tillsätt buljongen. Salta och peppra efter smak.
- Låt småkoka i ca 10 minuter. Gör fetaostkrämen under tiden.
- Kör fetaost och creme fraiche i en mixer, ställ in i kylen.
- Skeda resten av creme frasichen i soppan.
- Mixa soppan nästan helt slät och låt den koka upp igen.
- Klicka i fetaostkräm vid servering i varje skål.
OBS! Ganska geggigt och jobbigt att tillaga.
Leave a Reply