- 250 g smör
- 250 g kokosflingor/mjöl
- 5 ägg
- 1 dl sukrin
- 3 krm bakpulver
- 1–1 1/2 dl sukrin melis
- Några droppar citronsaft eller ättiksprit
- 4 dl grädde
- Bär
- Sätt ugnen på 100 grader
- Vispa äggvitor, sukrin och ättiksprit/citron till ett hårt skum
- Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme
- Låt kallna, vänd sedan marängen och lossa papperet försiktigt
- Smält smöret och tillsätt kokosmjölet
- Låt svälla en stund
- Vispa grädden och ställ i kylen
- Ta fram bären ur frysen om de är frysta
- Höj ugnstemperaturen till 200 grader
- Vispa äggulor och sukrin fluffigt
- Blanda ner äggvispet och bakpulver i kokossmeten
- Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller i en springform (lägg bakplåtspapper i botten)
- Grädda i ca 10 minuter eller tills den börjar få färg
- Ta ut och låt svalna
- Mosa bären och bred över tårtbotten och bred sedan på grädden
- Lägg marängen överst
Leave a Reply