Lchf-tårta med marängtäcke

  • 250 g smör
  • 250 g kokosflingor/mjöl
  • 5 ägg
  • 1 dl sukrin
  • 3 krm bakpulver
  • 1–1 1/2 dl sukrin melis
  • Några droppar citronsaft eller ättiksprit
  • 4 dl grädde
  • Bär
  1. Sätt ugnen på 100 grader
  2. Vispa äggvitor, sukrin och ättiksprit/citron till ett hårt skum
  3. Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme
  5. Låt kallna, vänd sedan marängen och lossa papperet försiktigt
  6. Smält smöret och tillsätt kokosmjölet
  7. Låt svälla en stund
  8. Vispa grädden och ställ i kylen
  9. Ta fram bären ur frysen om de är frysta
  10. Höj ugnstemperaturen till 200 grader
  11. Vispa äggulor och sukrin fluffigt
  12. Blanda ner äggvispet och bakpulver i kokossmeten
  13. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller i en springform (lägg bakplåtspapper i botten)
  14. Grädda i ca 10 minuter eller tills den börjar få färg
  15. Ta ut och låt svalna
  16. Mosa bären och bred över tårtbotten och bred sedan på grädden
  17. Lägg marängen överst

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *