Tidsåtgång
- Totalt: 1 h, 55 min
- Jäsning: 1 h, 30 min
- Gräddning: 15 min
Du behöver
- 25 g jäst
- 500 g vatten
- 18,75 g salt
- 43,3 g olivolja
- 720 g vetemjöl special
Gör så här
- Smula jästen och blanda i 37-gradigt vatten.
- Tillsätt salt, olivolja och nästan allt mjöl, spara ca 100 g till utbakning.
- Arbeta degen kraftigt ca 10 minuter.
- Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
- Häll ut degen på en mjölad bänk. Knåda inte degen. Dela degen i 4 delar och forma avlånga baguetter och vrid dem.
- Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl.
- Låt bröden jäsa, under bakduk, i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Sätt in en ugnsform med ca 2 dl vatten i botten på ugnen.
- Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Leave a Reply