Baguette

Tidsåtgång

  • Totalt: 1 h, 55 min
  • Jäsning: 1 h, 30 min
  • Gräddning: 15 min

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 500 g vatten
  • 18,75 g salt
  • 43,3 g olivolja
  • 720 g vetemjöl special

Gör så här

  1. Smula jästen och blanda i 37-gradigt vatten.
  2. Tillsätt salt, olivolja och nästan allt mjöl, spara ca 100 g till utbakning.
  3. Arbeta degen kraftigt ca 10 minuter.
  4. Låt degen jäsa under bakduk ca 1 timme.
  5. Häll ut degen på en mjölad bänk. Knåda inte degen. Dela degen i 4 delar och forma avlånga baguetter och vrid dem.
  6. Lägg baguetterna på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl.
  7. Låt bröden jäsa, under bakduk, i ca 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250°C.
  9. Sätt in en ugnsform med ca 2 dl vatten i botten på ugnen.
  10. Grädda bröden i mitten av ugnen ca 15 minuter.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *