Carnita betyder bokstavligen “litet kött” och det är just vad det här är – fläskkött som kokats i coca-cola och kryddor tills det förvandlats till en trådig, seg och sötspicy massa som du kommer att älska resten av livet.
Ingredienser (4 portioner):
- 1 kg fläskkarré utan ben
- 2 msk fuego spice-mix
- 1 lime
- 1 apelsin
- 1 msk kinesisk soja
- 1 tsk spiskummin
- 5 vitlöksklyftor
- 1/2 liter coca-cola (ej light)
Gör så här:
- Skär fläskkarrén i små bitar och massera in fuego spice-mix i köttet. Pressa över lime och apelsin, häll i soja och spiskummin.
- Finhacka och tillsätt vitlök och låt marinera åtminstone 1 timme men gärna över natten.
- Lyft upp köttet ur marinaden, spara marinaden och stek köttet.
- När det fått färg kan du hälla över marinaden. Öppna coca-colan och häll i så att det täcker köttet.
- Fyll på när det behövs. Småkoka minst 2 timmar under lock.
- Ta av locket mot slutet och koka ihop tills du har en härligt kletig massa.
Servera med:
Små vete- eller majstortillas, guacamole, koriander
Leave a Reply