Carnita (taco)


Carnita betyder bokstavligen “litet kött” och det är just vad det här är – fläskkött som kokats i coca-cola och kryddor tills det förvandlats till en trådig, seg och sötspicy massa som du kommer att älska resten av livet.

Ingredienser (4 portioner):

  • 1 kg fläskkarré utan ben
  • 2 msk fuego spice-mix
  • 1 lime
  • 1 apelsin
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk spiskummin
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1/2 liter coca-cola (ej light)

Gör så här:

  1. Skär fläskkarrén i små bitar och massera in fuego spice-mix i köttet. Pressa över lime och apelsin, häll i soja och spiskummin.
  2. Finhacka och tillsätt vitlök och låt marinera åtminstone 1 timme men gärna över natten.
  3. Lyft upp köttet ur marinaden, spara marinaden och stek köttet.
  4. När det fått färg kan du hälla över marinaden. Öppna coca-colan och häll i så att det täcker köttet.
  5. Fyll på när det behövs. Småkoka minst 2 timmar under lock.
  6. Ta av locket mot slutet och koka ihop tills du har en härligt kletig massa.

Servera med:

Små vete- eller majstortillas, guacamole, koriander


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *