Linsgryta

Du behöver

  • 4 port ris
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 msk curry
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 msk olja
  • 2 dl röda linser
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 kruka koriander
  • salt och peppar
  • 1/2 citron
  • potatis

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Fräs all lök och de torra kryddorna i oljan en kastrull.
  4. Tillsätt linser, potatisbitar, kokomjölk och buljong och koka 10-15 minuter. Tillsätt eventuellt mer buljong.
  5. Ansa och strimla salladslöken. Dela tomaterna och grovhacka koriandern.
  6. Rör ner i grönsakerna i grytan och smaka av med salt, peppar och pressad citron.

Grönsakerna kan också serveras som tillbehör. Servera grytan med ris.


    Comments

    One response to “Linsgryta”

    1. Josefine Granding Larsson

      Ta mindre chiliflakes och mer salt.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *