Du behöver
- 4 port ris
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk chiliflakes
- 1 msk curry
- 1/2 tsk kanel
- 1 msk olja
- 2 dl röda linser
- 400 ml kokosmjölk
- 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
- 250 g körsbärstomater
- 1/2 kruka koriander
- salt och peppar
- 1/2 citron
- potatis
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs all lök och de torra kryddorna i oljan en kastrull.
- Tillsätt linser, potatisbitar, kokomjölk och buljong och koka 10-15 minuter. Tillsätt eventuellt mer buljong.
- Ansa och strimla salladslöken. Dela tomaterna och grovhacka koriandern.
- Rör ner i grönsakerna i grytan och smaka av med salt, peppar och pressad citron.
Grönsakerna kan också serveras som tillbehör. Servera grytan med ris.
Leave a Reply