Du behöver
- 12,5 g färsk jäst
- 640 g vatten
- 18 g salt
- 840 g vetemjöl
Gör så här
- Lös upp jästen med vattnet och saltet.
- Häll i mjölet.
- Blanda men inte så mycket.
- Jäs i 20 minuter.
- Sträck degen som ett kuvert
- Jäs i 20 minuter.
- Sträck degen som ett kuvert.
- Jäs i 20 minuter.
- Sträck degen lite försiktig, tex genom att ta tag i mitten och låta den dingla några gånger.
- Lägg över i en oljad bunke.
- Jäs i 20 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en gryta.
- Ta ut grytan, mjöla grytans botten eller lägg i bakplåtspapper.
- Lägg försiktigt ned degen i grytan, utan att den dras ut för mycket.
- Skär ett snitt, stänk lite vatten på brödet och sätt på locket.
- Grädda i 30 minuter med lock och sedan i 20 minuter utan lock. (Brödet ska vara 98 grader inuti).
- Låt vila i en timme innan du skär upp.
Leave a Reply