Lchf-semlor

  • 2 ägg
  • 1 dl kesella
  • 50 g mjukt smör
  • 1 dl Sukrin
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 dl pofiber
  • 1 uppvispat ägg att pensla med
  1. Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning, salt, kardemumma och bakpulver.
  2. Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna.
  3. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.
  4. Rulla till bollar.
  5. Lägg dem på ugnsplåt, pensla med uppvispat ägg.
  6. Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.

Gör en semlans hjälp av lchf-mandelmassa, vispad grädde och pudrad Sukrin melis.