Lchf-semlor
- 2 ägg
- 1 dl kesella
- 50 g mjukt smör
- 1 dl Sukrin
- 1 krm salt
- 1 tsk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1 dl pofiber
- 1 uppvispat ägg att pensla med
- Vispa samman ägg, smör, kesella, sötning, salt, kardemumma och bakpulver.
- Häll i och blanda samman med resten av ingredienserna.
- Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fast.
- Rulla till bollar.
- Lägg dem på ugnsplåt, pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i 200 grader i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna.
Gör en semlans hjälp av lchf-mandelmassa, vispad grädde och pudrad Sukrin melis.