Nordafrikansk lammgryta

Nordafrikansk lammgryta

  • 600 g lammkött utan ben, tex grytbitar eller stek
  • 2 stora gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk korianderfrön
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 3 tsk harissa
  • smör
  • 1-2 tsk salt
  • 250 g torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 8-9 dl lamm- eller kalvbuljong
  • 3 msk tomatpuré
  • svartpeppar
  • färsk persilja
  1. Skär köttet i mindre bitar.
  2. Hacka lök och vitlök grovt.
  3. Mortla korianderfrön.
  4. Hetta upp smör i en stor kastrull tillsammans med koriander, kardemumma och harissa. Tillsätt vitlök och lök och fräs tills det mjuknat.
  5. Tillsätt salt, aprikoser, russin, buljong och tomatpuré.
  6. Koka upp, skumma av och låt sjud tills köttet är mört, ca 1 timme.
  7. Krydda med mycket svartpeppar och toppa med persilja.