Tacobullar

  • 5 dl lättmjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 dl salsa
  • 400 g nötfärs
  • 4 dl ost
  • 1 påse tacokrydda
  1. Rör ut jästen i fingervarm mjölk
  2. Tillsätt margarin, salt, socker och vetemjöl
  3. Låt jäsa övertäckt i 30 min
  4. Stek tacoköttfärs och låt svalna
  5. Dela degen i 2 delar
  6. Kavla ut varje del och fördela salsa, tacoköttfärs och ost
  7. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 40 bitar
  8. Lägg varje bit på en smord form
  9. Sätt ugnen på 225 grader
  10. Låt jäsa i 15-20 min
  11. Pensla med uppvispat ägg och strö över pizzakrydda
  12. Grädda i 8-10 min