Pizzabullar

  • 50 g margarin
  • 5 dl lättmjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 2 dl ketchup
  • 2 pkt bacon
  • 4 dl ost
  • 2 msk pizzakrydda
  1. Rör ut jästen i fingervarm mjölk
  2. Tillsätt margarin, salt, socker och vetemjöl
  3. Låt jäsa övertäckt i 30 min
  4. Dela degen i 2 delar
  5. Kavla ut varje del och fördela ketchup, baconbitar och ost
  6. Rulla ihop degen som en rulltårta och skär i 40 bitar
  7. Lägg varje bit på en smord form
  8. Sätt ugnen på 225 grader
  9. Låt jäsa i 15-20 min
  10.  Pensla med uppvispat ägg och strö över pizzakrydda
  11. Grädda i 8-10 min