Lenas knäckebröd

  • 2 dl majsmjöl
  • 1/2 dl solrosfrö
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 dl sesamfrö
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl olja
  • 2 dl vatten
  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en skål
  3. Koka upp vattnet och oljan
  4. Slå det kokheta oljevattnet över de torra ingredienserna i bunken
  5. Rör ihop, se till att det inte finns några torra “mjölklumpar”, utan att allt är välblandat
  6. Smörj en plåt eller täck den med bakplåtspapper
  7. Platta ut degen på plåten, absolut inte tjockare än 1/2 cm, hellre tunnare
  8. Skåra degen med en oljesmord kniv eller stekspade så att det går lättare att bryta brödet
  9. Grädda i 1 timme
  10. Öppna ugnsluckan lite och stäng av värmen och låt plåten stå kvar medan ugnen svalnar
  11. Låt bitarna kallna på galler