Nachos på mandelmjöl

Nachos på mandelmjöl

Till ca 4 personer:

  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk havssalt
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk cayennepeppar
  1.  Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Mät upp mandelmjölet i en stor bunke.
  3. Separera äggen och häll vitorna över mandelmjölet.
  4. Tillsätt saltet och de övriga kryddorna.
  5. Vispa med elvispen till en deg. Använd handkraft på slutet och forma degen till en boll.
  6. Dela degen på mitten så den räcker till två plåtar.
  7. Kavla ut degen, en del åt gången mellan två bakplåtspapper, tunt, tunt.
  8. Dra bort det översta bakplåtspappret.
  9. Skär med en kniv ut mönstret på tortilla chipsen så att det går lätt att dela dem när det är färdiggräddade.
  10. Grädda chipsen i övre delen av ugnen i 10-15 minuter (beroende på tjocklek) chipsen ska bli något gyllenbruna.
  11. Ta ut och bryt isär dem och låt de svalna på galler.