Tomatsoppa

Tomatsoppa

4 portioner:

  • 4 färska tomater
  • ½ burk krossade tomater
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • ½ burk creme fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • olivolja
  • ½ burk creme friache
  • 150 g fetaost
  1. Skär tomaterna i bitar, hacka löken och vitlöken fint.
  2. Fräs i olivolja.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna och tomatpurén. Fräs i ytterligare 5-10 minuter.
  4. Tillsätt buljongen. Salta och peppra efter smak.
  5. Låt småkoka i ca 10 minuter. Gör fetaostkrämen under tiden.
  6. Kör fetaost och creme fraiche i en mixer, ställ in i kylen.
  7. Skeda resten av creme frasichen i soppan.
  8. Mixa soppan nästan helt slät och låt den koka upp igen.
  9. Klicka i fetaostkräm vid servering i varje skål.

OBS! Ganska geggigt och jobbigt att tillaga.