Kenyansk kokoskyckling

  • Kycklingfilé
  • ca 0,5 röd spansk pepparfrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 tsk lökpuver
  • 4 tsk ingefära
  • 4 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • rivet skal av 1 citron
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 4 dl kokosmjölk
  • kokosflingor
  • Ev lite vatten
  1. Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor. Rör om och fräs några minuter.
  2. Lägg i kycklingen och bryn den runt om i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk. Lägg på lock och bräsera i 25–30 minuter.
  4. Innan servering, tillsätt citronskal och strö kokos över kycklingen. Servera med ris.