Kuvertbröd/frallor 

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 12,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda jästen med lite av vattnet så att den löser sig, tillsätt resten av vattnet.
  2. Tillsätt mjölet och saltet och rör ihop den lösa degen snabbt i en degblandare eller med en träslev.
  3. Låt degen jäsa i bunken under en handduk i ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Häll försiktigt ut degen på ett mjölat bord, strö även mjöl på ovansidan av brödet.
  6. Forma bröd
  7. Lägg försiktigt över bröden på två smorda plåtar.
  8. Låt dem jäsa i ca 10 minuter.
  9. Ställ in plåtarna i ugnen, spraya in lite vatten.
  10. Baka bröden i 5 minuter på 250 grader, sänk sedan temperaturen till 200 grader och grädda i ytterligare 4–5 minuter. (Gräddningstiden är satt efter små kuvertbröd, och kan behöva justeras beroende på storlek).