Lchf-tårta med marängtäcke

  • 250 g smör
  • 250 g kokosflingor/mjöl
  • 5 ägg
  • 1 dl sukrin
  • 3 krm bakpulver
  • 1–1 1/2 dl sukrin melis
  • Några droppar citronsaft eller ättiksprit
  • 4 dl grädde
  • Bär
  1. Sätt ugnen på 100 grader
  2. Vispa äggvitor, sukrin och ättiksprit/citron till ett hårt skum
  3. Bred ut marängen på en plåt med bakplåtspapper
  4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme
  5. Låt kallna, vänd sedan marängen och lossa papperet försiktigt
  6. Smält smöret och tillsätt kokosmjölet
  7. Låt svälla en stund
  8. Vispa grädden och ställ i kylen
  9. Ta fram bären ur frysen om de är frysta
  10. Höj ugnstemperaturen till 200 grader
  11. Vispa äggulor och sukrin fluffigt
  12. Blanda ner äggvispet och bakpulver i kokossmeten
  13. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper eller i en springform (lägg bakplåtspapper i botten)
  14. Grädda i ca 10 minuter eller tills den börjar få färg
  15. Ta ut och låt svalna
  16. Mosa bären och bred över tårtbotten och bred sedan på grädden
  17. Lägg marängen överst