Fisk med chili- och kokossås från Tanzania

  • 1 hel bit torskfilé, ca 0,4 kg
  • 3 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 röd spansk peppar
  • 1 msk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 3 dl kokosmjölk på burk
  • salt
  1. Sätt ugnen på 225°. Häll hälften av matoljan på ett ugnssäkert fat och lägg i fiaken, strö över salt. Stek fisken i mitten av ugnen i 20–25 minuter. 
  2. Sås: Skala och finhacka lök och vitlök. Dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla chilin fint. Hetta upp resten av matoljan till medelvärme i en gryta och fräs löken, vitlöken och chilin i 2–3 minuter. Rör i curryn och tomatpurén och låt allt fräsa i 1 minut. Häll i citronsaft och kokosmjölk och låt såsen koka utan lock i 8–10 minuter tills den börjar tjockna. 
  3. Ta ut fisken ur ugnen, häll på såsen och servera.