Fiskgryta i ugn från Ghana

  • 250 g laxfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1/4 tsk kajennpeppar
  • 1 röd lökar
  • 1 gul lökar
  • 2 tomater
  • 1 aburegine
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1,5 msk matolja
  • 5 hela oliver
  • 0,5 apelsin
  • Kokosflingor att strö över
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Skala lökarna och skär dem och tomaterna i klyftor. 
  3. Skala auberginerna och halvera dem. Ta bort strängen av kärnor med hjälp av en tesked och skär frukterna i skivor. 
  4. Salta och strö kajennpeppar på fiskfiléerna. Skär dem i bitar. Blanda fisken med lök, tomat och aubergine i en ugnssäker form. Häll över buljongen och oljan. Täck med lock eller aluminiumfolie och ställ på nedersta falsen i ugnen 20–25 minuter. 
  5. Skär av ändarna på apelsinen. Skala den med en vass kniv i tjocka skal, så att det vita följer med skalet. Skär ut hinnfria klyftor ur apelsinen med den vassa kniven. Tärna dem. Lägg på oliverna och apelsintärningarna de sista 5 minuterna av stektiden. Servera med kokosflingor att strö över.