Het paprikasoppa

  • 6 paprikor, halverade
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 3 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 tsk olja
  • 1 röd chili, finhackad
  • 400 g krossade tomater
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 msk worecestershiresås
  • 2 krm tabasco
  • Salt
  • Peppar
  • Basilika till garnering
  1. Sätt ugnsgrillen på 250 grader
  2. Lägg paprikorna på en plåt med skalsidan upp
  3. Grilla 5-10 minuter, tills skalen svartnat och fått bubblor
  4. Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna
  5. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull i ca 5 minuter
  6. Skala och grovhacka paprikorna
  7. Blanda ned dem i lökröran tillsammans med allt utom basilikan
  8. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter
  9. Mixa soppan slät i en maskin, häll tillbaka i kastrullen. Värm försiktigt
  10. Servera med basilika